İzlemeye Değer

Sinefilleri bir araya getiren sineblog!

Kısa Film Pazarı: Kısa Film Önerileri #15

2 min read
Bu hafta Kısa Film Pazarı'nda on beşinci kısa film listesi ile karşınızdayız. 5 animasyon kısa filmi derlediğimiz bu listede pazar keyfinize eşlik edecek filmler sizlerle! Filmlerin tamamını websitemizden izleyebilirsiniz.

Kısa Film Pazarı’nda bu hafta 5 animasyon filmden oluşan kısa film önerileri ile karşınızdayız. Derinlikli hikayelerden ilginç animasyon stillerine birçok şey bulabileceğiniz bu filmleri izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

1- The Maker, Christopher Kezelos, 2011

The Maker, hayatının en önemli, en güzel ve tek eserini yaratmak için zamanla yarışan bir yaratığın hikayesini anlatıyor. Kabaca 6 dakikada hayatı anlatan bir film diyebilirim The Maker için. Hikayesi ve bu hikayeyi anlatma biçimiyle çok orijinal olduğunu düşündüğüm bu film şüphesiz bu kısa film listesindeki favorim oldu.

2- Thermostat 6, Maya Av-ron/Mylene Cominotti/ Marion Coudert/Sixtine Dano, 2018

Ailesiyle beraber yemekte olan Diane, sızıntı nedeniyle tavandan damlayan sulara daha fazla dayanamaz ve duruma müdahale etmeye kalkar. Basit ve eğlenceli bir hikayeyi kolayca toplumsal bir mesaja dönüştüren Thermostat 6, seyir zevki yüksek bir film. Aynı zamanda film, karikatürize edilmiş karakterleri gerçeklikle beraber yansıtarak esprili ve ciddi bir sinema dilini aynı potada eritmeyi başarmış. Samimi bir hikaye arayanlar hiç beklemeden oynat tuşuna bassın!

3- Rabbit, Run Wrake, 2005

Sırada şimdiye kadar kısa film önerileri için yazdığım en ilginç film var. Bir oğlan ve bir kız çocuğunun, muhtemelen iyi bir kürk yapma amacıyla, yakalayıp kestiği tavşanın karnından bir idol çıkar. Dokunduğu şeyleri mücevhere dönüştürebilen bu idol ve çocuklar arasındaki ilişki bir süre sonra karmaşıklaşır. Masal kitaplarındaki resimlere benzer bir animasyon stiliyle, masala benzer bir hikayeyi aç gözlülük ve doğanın adaleti gibi temalara bağlayan Rabbit, uzun zamandır izlediğim en ilginç kısa filmdi. Bir çocuk kitabının animasyona dönüştürülmüş hali olan bu film bittiği an herkes ben ne izledim az önce sorusunu soracak gibi hissediyorum.

4- Coda, Alan Holly, 2013

Bu kişi hayat kavramına kafayı takmış diye düşünebilirsiniz, çünkü Coda bu haftaki kısa film önerilerinde yaşam ve ölüm temasını işleyen ikinci film olacak. Adeta hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti derken bahsettiğimiz film şeridini 5-6 dakika boyunca bize izleten bu kısa filmi estetik olarak çok beğendim.

5- Storytime, Terry Gilliam, 1968

Terry Gilliam’ın birbirinden farklı üç hikayeyi anlattığı Storytime her hikaye için kendisine uygun bir animasyon stili kullanarak seyirciye kısa bir görsel şölen sunuyor. İlkinde sıradan bir adam tarafından ezilen bir hamam böceğinin, ikincisinde Albert Einstein’ın ellerinin, üçüncüsünde ise bir yılbaşı kartpostalının ana karakter olduğu hikayeler de oldukça ilgi çekici.

Kısa film listelerimizin tamamına ulaşmak için buraya tıklayın.

Yazar Hakkında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzlemeye Değer © Tüm hakları saklıdır ve tüm yazılardan yazarları sorumludur. | Newsphere by AF themes.